Forside


Åben by i Gjerrild d. 19. Maj 2018

Der er liv i Gjerrild! Borgerforeningen i Gjerrild mærker for tiden flere henvendelser fra kommende tilflyttere, der er nysgerrige efter at vide mere om de mange tiltag og initiativer, som gør Gjerrild kendt. Der er ligeledes forespørgsler på mulighederne for bosætning. En del børnefamilier er i det seneste år flyttet til Gjerrild og omegn: Der er nu godt fyldt op i byens vuggestue / børnehave, og byens selvejende Friskole har nået nye højder i elevtal.

Hvorfor flytter man ud til spidsen af Norddjursland:
Svaret er kort -og godt: i Gjerrild er der noget for enhver smag: Masser af fællesskab i aktivgrupper og foreninger. Et idyllisk, roligt og børnevenligt landsbymiljø. En enestående natur til alle sider af landsbyen: bøgeskove og søer, lange cykelruter gennem naturen, kilometervis af hvide badestrande, klinter med formidable fiskemuligheder. Kysten er også et trækplaster for fugleinteresserede og surfere. Nær byen er der et unikt herregårdsmiljø på Sostrup slot, som er omdannet til samlingspunkt for kulturelle arrangementer og store koncerter. Der er mange busafgange i alle retninger. I landsbyen findes alle væsentlige servicefunktioner, så man ikke behøver tage til byen i ugens løb: Beboerne er gået sammen om egen købmandsbutik med biblioteks- og apotekudlevering. Der er bilværksteder og alt i lokale håndværkere. Man kan gå i byen i Gjerrild: spise gastronomisk på Gjerrild Kro, eller økologisk på Gjerrild Vandrerhjem. Og der er ugentlig fællesspisning på skolen. På alle årstider foregår der så forskellige arrangementer som kajak, crossgym, tennis, folkedans, studiekredse, yoga, fredagsbar, håndarbejde. Borgerne i Gjerrild er en bred vifte socialt, aldersmæssigt og i erhverv. Trods den stigende tilflytning findes der i Gjerrild et udvalg af boliger og byggegrunde for enhver pengepung.

Åben By arrangementet lørdag d.19.maj
giver mulighed for at høre nærmere om disse tilbud, se og smage på byens kreativitet, samt få et kig på boliger og byggegrunde, som ejendomsmæglerne vil vise frem denne dag. Man kan gå med på en guidet historisk rundtur gennem byen, ligesom der vil blive arrangeret rundvisning i kirken med de berømte kalkmalerier. Sostrup Slot bliver åbnet et par timer denne dag. Bytorvet ved siden af købmanden, danner udgangspunkt for alle aktiviteter. Her præsenteres løbende lokale håndværkere og foreninger, det hele krydret af musikere fra egnen. Programmet starter kl. 10 med gratis kaffe og morgenbrød, og slutter af med den årlige Bytorvsfest for alle kl.18 med grill og friluftsbal samt live dansemusik. I løbet af dagen kan købes frokost, kaffe, kager m.m. Kom og få en snak med de aktive borgere i Gjerrild.

- følg med på Facebooksiderne: ”Aktive Borgere i Gjerrild og Omegn” - eller "Gjerrild er en åben by"

Billeder fra "Åben by" arrangement - klik her >>>

__________________________

 

  
_________________________________

Gjerrild og Omegns Borgerforening
Formand: Jens Peter Stehr-Nielsen • Tlf. 41 31 67 55 • Mail: jp@gjerrild.net
Webmaster: Niels Krogh Andersen • Tlf. 23 24 74 80 • Mail: krogha@gjerrild.net 

 

© Copyright 2014-2018 

Webdesign: Primahost