Forside

18-03-2017

Jørgen Larsen - 30 år som akupunktør og alternativ behandler i Gjerrild


Den 1. marts 1987 droppede Jørgen Larsen sit job i Bikuben og startede på fuld tid som akupunktør og alternativ behandler på Helseklinikken i Gjerrild. Der er nu gået 30 år og mange patienter er kommet fra nær og fjern for at blive behandlet på Helseklinikken i Gjerrild. De fleste patienter kommer fra Djursland, Østjylland, Århus og Randers, men ofte kommer der da også patienter langt fra Gjerrild, i sidste uge kom der f.eks. 4 patienter kørende fra Slagelse (Sjælland), - de kendte os fra tidligere behandlinger, har stor tillid til os og ville bare behandles i Gjerrild. Skønt var det, at den ene efterfølgende kunne fortælle sygehuset, at han ikke behøvede den skulderoperation alligevel som de ellers tilbød pga voldsomme og invaliderende smerter gennem hele 3 år. 

Helseklinikken i Gjerrild blev startet i 1981 af Lars I. Larsen, Jørgens storebror. I starten var der mest fokus på idrætsskader som f.eks. forstuvede ankler, fibersprængninger, trælår, knæproblemer, tennisalbuer, golfalbuer, skuldre, nakke og rygsmerter; da vi begge 2 havde stort netværk i sportsverden og tidligere selv var top sportsudøvere i bl.a. atletik, gymnastik og svømning mm.. Jørgen var f.eks. dansk mester i atletik, da GTA (Grenaa Trustrup Atletik) havde sin storheds tid i 1979 -81. Var senere med til at rykke Randers Real Atletik op i første division, dengang bedste række i DK.

Som årerne er gået, er fokus gået fra sportsskader og problemer i bevægeapparatet til lige så godt at behandle stress, søvnløshed, mavepine, hovedpine, energimangel, dårligt immunforsvar og barnløshed, ja i dag behandles faktisk alle slags problemer med krop og sind. Alle patienter får lavet en TKM diagnose, (dvs der lyttes til patientens historie, forløb, der kigges på kulør af ansigt, alle får lov til at række tunge, tunges form, farve, belægning eller mgl. belægning bemærkes + pulsen mærkes ) - ud fra dette vælges så behandlingsmetode. Akupunktur, EFT (Emotionel freedome Teknique, en slags banke-akupunktur der især går på negative tanker, følelser og overbevisninger) , Chi Kung, Tai Chi øvelser, forskellige stræk og blide manipulationer – værktøjskassen er stor efter mere end 30 år i den alternative branche.

Ønsket om at hjælpe folk ligger Jørgen dybt på hjertet, akupunktur, den kinesiske medicin og dens tankegang er indgangsvinklen til at gøre en forskel for folk. Patienterne har den fulde opmærksomhed når de ligger på briksen i Gjerrild. Akupunktur punkterne aktiveres for det meste med de meget små nåle, men kan også aktiveres vha laser eller akutryk (fingretryk på akupunkturpunkterne).

Chi kung også kaldt ”Standing Meditation” eller at ”stå som et træ” er også en del af værktøjskassen på klinikken, ofte får folk øvelser med hjem og ikke mindst besked på at øve sig i at trække vejret rigtigt. 90 % af vores energi stammer fra vores vejrtrækning, så det er jo yderst vigtigt at folk lærer at trække vejret optimalt.

Jørgen og Lars er begge instruktører i Chi Kung og afholder foredrag og workshops for patienter og andre interesserede. Vi ønsker, at folk selv tager ansvar for deres helbred og begynder at arbejde både med krop og sind, da disse 2 elementer jo hænger udad skelligt sammen.

Jørgen med var med til at etablere PA Praktiserende Akupunktører i Danmark i 1991, sad i bestyrelsen som kasserer i ca. 10 år. Har arbejdet igennem alle årerne for at få anerkendt denne fantastiske behandlingsmåde, og kæmper stadig utrættelig for at udbrede kendskabet bl.a. vha foredrag på skolen og i foreninger. I dag er der ca. 400 aktive akupunktører i PA, alle PA’s akupunktører er RAB registreret, hvilket gør at Sygeforsikringen Danmark giver tilskud til behandling ligesom flere forsikringsselskabers sundhedsforsikringer også giver tilskud til akupunktur. Så der er sket meget igennem disse 30 år, akupunktur er nu en forholdsvis anerkendt behandlingsmetode. For 30 år siden rystede lægerne på hovedet, når vores patienter fortalte om akupunktur, i dag spørger de, hvor stak de nåle i…

Jørgen deltog oprindeligt på sin første akupunkturuddannelse samtidig med at han gik på sparekasseskole i Bikuben. Den første uddannelse foregik hos Per Lauborg Helseskolen i Søborg, senere kom Jørgen og brormand Lars på det første rigtige udvidede TCM kursus hos Tommy Iversen Nihaw Akupunkturskole. 4,5 år med at lære TKM diagnose, tunge, puls, kinesisk psykologi, sexologi, gynækologi, dermatologi, avanceret akupunkturteknikker, kinesiske urter, Tai Chi og Chi Kung.

Efterfølgende er det blevet til et hav af supplerende kurser indenfor TKM – med udenlandske eksperter og besøg i Kina flere gang. Var bl.a. i Nanjing og arbejde på Peoples Hospitals afdeling for akupunktur. Været med vores Chi Kung lærer Ole Eskildsen og hans oprindelig lærer ”Sifu” Master Lam Kam Chuen i Kina og lærer hos datidens dygtigste til Zhan Zhuang Chi Kung. Har senere lært hos Sam Tam fra Vancouver og Robert Peng fra New York

Hvis du kigger på vores patienthistorier på hjemmesiden Helselarsen.dk vil du se et meget lille udpluk af de mange fantastiske patient tilbage meldinger vi har modtaget gennem årerne. Et stort bevis på at akupunktur gør en forskel.
 
 
 
 
 
 
 _________________________________

Gjerrild og Omegns Borgerforening
Formand: Philip Theut Stehr-Nielsen • Tlf. 40 17 09 54 • Mail: borgerforeningen.gjerrild@gmail.com
Webmaster: Niels Krogh Andersen • Tlf. 23 24 74 80 • Mail: krogha@gjerrild.net 

 

© Copyright 2014-2024 

Webdesign: Primahost