Nyheder

14-11-2019

Referat fra informationsmøde om mobilitet i landsbyerne i Norddjurs


Tirsdag d. 12.november 2019 - på Gjerrild Kro

Der blev givet en grundigt orientering fra stifter og ejer af selskabet Byens bil Arne Andersen, som har 30 biler. 7 af dem er i landsbyer som ligner vores. Der mulighed for at små grupper kan oprette en gruppe der har bilen. Økonomi er 30 til 40.000 kr. / år som evt. Kan finaceres med reklamer på bilen. Medlemskab personligt 300 kr. eller familie 500 kr. / år. Kørsel er 10 kr. / time og 2.56 / km. pris er inklusive forsikring, brændstof og reparation.

Anden mulighed er samkørsel Udvikleren af systemet NaboGo, Anders Muusmann, præsentere en digital løsning af samkørsel baserer sig med interesse i kommunen og mobilitet selskab. Faste pladser for påstigning og afsætning i forbindelse med stoppested og togforbindelser. En overbevisende app som kan være interessant for vores område, forudsat at kommunen er med.

Blafferstop en enkel og uformel samkørselsmulighed med vi kommer kunne gå i gang med i de enkelte landsbyer. For eksempel blafferstop i Gjerrild, Bønnerup, Glesborg, Stenvad og Fjellerup, kommunen er eventuelt interesseret i at støtte med skiltning og brug af busstoppesteder.

Muligheder for udvikling af transport i vores landdistrikt: Oplæg om nye tiltag fra Regionen og Kommunen ved Per Elbæk og Line Jarlholm fra Midttrafiks Rådgivnings- og Mobilitetsafdeling
Fra Midttrafik hørte vi, at Rejseplanen er udvidet og med mere alternative transportmåder, og tæt på at få alle køremuligheder indeholdt, så man snart kun skal bruge en app. Det går under betegnelsen MaaS (mobility as a Service) for at lave en kombineret rejseplanlægning. "Plustur " feks er en realitet nu: Med en ordning kan man blive transporteret for 22 kr til og fra en rejse/ruteforbindelse. Altså fra sit hjem til feks. en Letbanestation, eller fra en bus/tog forbindelse til sin destination.

Næste skridt.
Arbejdsgruppen vil hermed opfordre lokale foreninger og enkeltpersoner forsætter udvikling af fleksibel transport muligheder i vores landbyer langs nordkysten samarbejde med Borgerforeningen et godt sted at udvikle og danne arbejdsgrupper er MIN landsbyklynge.

Med venlig hilsen
Arbejdsgruppen for mobilitet
Bent, Erik og Per

 

 

 
_________________________________

Gjerrild og Omegns Borgerforening
Formand: Philip Theut Stehr-Nielsen • Tlf. 40 17 09 54 • Mail: borgerforeningen.gjerrild@gmail.com
Webmaster: Niels Krogh Andersen • Tlf. 23 24 74 80 • Mail: krogha@gjerrild.net 

 

© Copyright 2014-2024 

Webdesign: Primahost