Nyheder

29-02-2024

Foredrag med Lars Albæk og Peder Møller


Sikken en aften

Fantastisk aften på Efterskolen Helle.
Husmoderforeningen og Gjerrild - Hemmed Menighedsråd havde budt på kaffe kage og Foredrag med Lars Albæk og Peder Møller. Cykeltur fra Grenaa til Athen.
86 mennesker nød denne spændende, hyggelige og interessante aften med flotte billeder, hvor Peder og Lars fortalte om kulturforskelle, om infrastruktur og meget mere i de lande de cyklede igennem og om den kæmpe oplevelse de har haft.
Lars og Peder holdt et super inspirerende foredrag på godt og vel to timer. Hertil kom der spørgsmål og ekstra betragtninger ind fra tilhørerne.
Peder og Lars skiftedes til at fortælle ud fra flotte slides med billeder og praktisk orientering. Information om logistik, cykelpraktik, overnatning, planlægning af dagens tur mm.
Til alle billeder var der sjove anekdoter, historiske beretninger, beretninger om kulturforskelle, alt sammen præget af deres gode energi og lyst til at fortælle og inspirere.
I pausen var der god snak, kaffe og brød, og mulighed for at bese cyklerne, og spørge ind til cykelgrejet.
Lars og Peders tilgang til turen - udover at de ville opleve dette eventyr sammen som de gamle gode venner de er - var et humanitært perspektiv.
Valget faldt på Støtteforeningen for Hospice Djursland og Strandbakkehuset. Der var hurtigt sponsorer som bød ind, både private og virksomhedssponsorer. Det endte med 28 kr pr. Kilometer.
Det gav ekstra kick og energi til benene, når de tænkte på hvad de kunne samle ind til det gode formål. Faktisk endte det med at de indsamlede 100.436, - og det er faktisk lig med to årsværk til støtteforeningen. STÆRKT 
Denne aften gik en indsamlingsbøtte også rundt, og de penge går naturligvis til samme formål.
At være sammen 24/7 i så mange dage lykkedes grundet deres mangeårige stærke venskab, hvor de kender hinandens forskelligheder og forskellige styrker som mennesker.
De oprettede en Facebook gruppe, som hurtigt fik 400 følgere. Hver dag lagde de et skriv op, hvor de beskrev dagens tur. Der var dagligt god kommunikation i tråden på Facebook mellem Cykelmyggene og følgerne. Det var super at følge dem der.
Foredraget sluttede med at Peder og Lars sagde; kom op på cyklen og afsted på tur hvis I har lyst. Ingen tvivl om at de ønskede at inspirere os alle.
Tak for en helt igennem fantastisk aften til Lars og Peder på cykel fra Grenaa til Athen.
På vegne af Husmoderforeningen og Gjerrild Hemmed Menighedsråd.

 

 

 

 
_________________________________

Gjerrild og Omegns Borgerforening
Formand: Philip Theut Stehr-Nielsen • Tlf. 40 17 09 54 • Mail: borgerforeningen.gjerrild@gmail.com
Webmaster: Niels Krogh Andersen • Tlf. 23 24 74 80 • Mail: krogha@gjerrild.net 

 

© Copyright 2014-2024 

Webdesign: Primahost